Pasar Perhiasan Inten, kontes antara téknologi sareng roman

Intan anu dihasilkeun sacara artifisial muncul mimiti ti taun 1950an. Nanging, dugi ka ayeuna, biaya produksi ngokolakeun inten mimiti sacara signifikan langkung handap tina biaya intan pertambangan.

Kamajuan ilmiah sareng téhnologis pang anyarna parantos ngirangan biaya produksi intan anu diproduksi ku laboratorium. Sacara umum, biaya ngokolakeun inten 30% dugi ka 40% langkung handap tina biaya intan pertambangan. Kontes ieu, saha anu bakal janten juara akhir? Naha éta intan pertambangan anu sacara alami kabentuk dina handapeun taneuh, atanapi éta budidaya inten anu diciptakeun ku téknologi?

Laboratorium ngokolakeun intan sareng intan pertambangan gaduh komponén fisik, kimia, sareng optik anu sami sareng katingalina sami sareng intan pertambangan. Dina suhu anu luhur pisan sareng lingkungan tekanan tinggi, laboratorium ngembangkeun intan pikeun niron léngkah tina berlian tambang, tumuh tina siki intan alit janten intan anu langkung ageung. Ngan ukur sababaraha minggu pikeun ngembangkeun inten di laboratorium. Sanaos waktos kanggo tambang inten ampir sami, waktos anu diperlukeun pikeun ngabentuk inten bawah tanah parantos dugi ti ratusan juta taun.

Budidaya intan masih keneh di buruan batu permata.

Numutkeun ka laporan ku Morgan Stanley Investment Company, penjualan kasar intan anu dikembangkeun ku laboratorium dibasajankeun 75 juta dugi ka 220 juta dolar AS, anu ngan ukur 1% tina penjualan global batu permata. Nanging, dugi ka taun 2020, Morgan Stanley ngarepkeun yén penjualan inten anu diproduksi ku laboratorium bakal nyatakeun 15% pasar pikeun intan alit (0,18 atanapi kirang) sareng 7,5% kanggo intan ageung (0,18-karat ka luhur).

Produksi intan anu dibudidayakan ogé leutik pisan ayeuna. Numutkeun data ti Frost & Sullivan Consulting, produksi intan di 2014 ngan ukur 360.000 karat, sedengkeun kaluaran intan anu ditambang nyaéta 126 juta karat. Perusahaan konsultan ngarepkeun yén paménta konsumén pikeun permata anu langkung hemat biaya bakal naekeun produksi intan anu diangkat janten 20 juta di 2018, sareng di 2026 éta bakal ningkat janten 20 juta karat.

CARAXY Diamond Technology mangrupikeun panaratas di pasar domestik pikeun ngokolakeun inten sareng ogé mangrupikeun anggota munggaran IGDA (Asosiasi Internasional pikeun Ngokolakeun Intan) anu ngalaksanakeun bisnis di Cina. Mr. Guo Sheng, CEO perusahaan, optimis ngeunaan pamekaran pasar kahareup penanaman inten.

Saprak mimiti bisnis di 2015, penjualan intan anu diproduksi ku laboratorium CARAXY parantos tilu kali lipat dina penjualan taunan.

CARAXY tiasa ngokolakeun intan bodas, intan konéng, intan biru sareng intan pink. Ayeuna, CARAXY nyobian ngokolakeun intan héjo sareng ungu. Kaseueuran inten anu dipelak lab di pasar Cina kirang ti 0,1 karat, tapi CARAXY ngical intan anu tiasa ngahontal 5 karat intan bodas, konéng, biru sareng 2 karat.

Guo Sheng yakin yén terobosan dina téknologi tiasa ngarusak wates ukuran inten sareng warna, bari ngirangan biaya motong inten, sahingga langkung seueur konsumen tiasa ngalaman pesona intan.

Persaingan antara romantika sareng téknologi parantos beuki sengit. Penjual batu permata jijieunan terus ngeluh ka konsumén yén eksploitasi intan parantos nimbulkeun karusakan parah di lingkungan, ogé masalah étika anu aya dina "inten getih."

Intan Foundry, perusahaan intan anu ngamimitian di Amérika Serikat, nyatakeun produk na "sakumaha dipercaya ku nilai anjeun." Leonardo DiCaprio (Little Plum), anu dibéntangan dina pilem 2006 Blood Bloods, mangrupikeun salah sahiji investor di perusahaan.

Dina 2015, tujuh perusahaan tambang inten panggedéna sadunya ngadegkeun DPA (Asosiasi Pabrikan Inten). Dina 2016, aranjeunna ngaluncurkeun kampanye anu disebut "Nyata jarang. Langka nyaéta inten. ”

Raksasa tambang intan De Beers nyumbang sapertilu penjualan global, sareng raksasa pesimis ngeunaan intan sintétis. Jonathan Kendall, pupuhu De Beers International Diamond Grading and Research Institute, nyarios: "Kami ngalaksanakeun panalitian konsumén anu lega di sakumna dunya sareng henteu mendakan yén konsumén nungtut inten sintétis. Aranjeunna hoyong intan alami. . "

 ”Upami kuring masihan anjeun intan sintétik sareng nyarios 'Abdi bogoh ka anjeun' ka anjeun, anjeun moal keuna. Intan sintétik murah, ngaganggu, teu tiasa nganteurkeun émosina, sareng ngan saukur henteu tiasa nganyatakeun yén kuring bogoh ka anjeun. ” Kendall nambihan Jalan.

Nicolas Bos, pupuhu sareng CEO tukang perhiasan Perancis Van Cleef & Arpels, nyarios yén produksi Van Cleef & Arpels moal nganggo inten sintétis. Nicolas Bos nyarios yén tradisi Van Cleef & Arpels ngan ukur nganggo permata tambang alami, sareng nilai-nilai "mulia" anu disokong ku kelompok konsumen sanés laboratorium ngokolakeun intan.

Bankir anonim bank investasi luar negeri anu ngurus merger perusahaan sareng akuisisi nyarioskeun dina wawancara sareng China Daily yén ku parobihan konsép konsumsi masarakat teras-terasan karugian bertahap "tahan lama" intan, intan anu dibudidayakan sacara artifisial Pangsa pasar bakal terus naek. Kusabab intan anu dibudidayakan sacara artifisial sareng intan ditambang alami sami-sami katingalina dina tampilanna, konsumén katarik ku harga intan anu dibudidayakan langkung mirah.

Nanging, bankir yakin yén eksploitasi intan panginten langkung cocog pikeun investasi, sabab inten penambangan anu turunna bakal ngajantenkeun harga na na teras-terasan naek. Intan ageung-karat sareng inten langka kelas tinggi janten manah jalma jegud sareng ngagaduhan nilai investasi anu hébat. Anjeunna yakin yén budidaya laboratorium intan langkung seueur pikeun suplemén pikeun pasar konsumén massal.

Panilitian ngira-ngira yén kaluaran intan anu ditambang bakal puncak dina 2018 atanapi 2019, saatos produksi na bakal laun turun.

Kendall nyatakeun yén suplai inten De Beers ogé tiasa ngadukung “sababaraha dasawarsa”, sareng hésé pisan mendakan tambang inten ageung.

Guo Sheng yakin yén kusabab daya tarik émosional konsumén, pasar cincin kawinan nangtang pikeun laboratorium pikeun ngokolakeun intan, tapi salaku pakean perhiasan sareng perhiasan perhiasan unggal dinten, penjualan intan anu diproduksi di laboratorium parantos berkembang pesat.

Upami batu permata jijieunan dijual ku unsur alami dina batu permata alam, paningkatan pasar panas tina batu permata buatan ogé mangrupikeun ancaman anu berpotensi pikeun konsumén.

De Beers nanem modal seueur artos dina téknologi inspeksi inten. Alat pamariksaan inten alit pang anyarna, AMS2, bakal sayogi Juni ieu. Anu miheulaan AMS2 henteu tiasa mendakan inten kirang tina 0,01 karat, sareng AMS2 dimungkinkeun pikeun ngadeteksi intan sakedik sakitar 0,003 karat.

Dina raraga ngabédakeun tina intan pertambangan, produk CARAXY sadayana dilabélan salaku dipelak laboratorium. Duanana Kendall sareng Guo Sheng yakin yén penting pikeun ngajagi sareng ningkatkeun kapercayaan konsumen di pasar supados pembeli perhiasan terang inten naon anu aranjeunna nuju kalayan mahal.


Pos waktos: Jul-02-2018