Naon intan anu paling mahal di dunya? Tingali kana harta karun anu nyiptakeun riwayat lelang

Naon intan anu paling mahal di dunya? Nalika mustahil pikeun nangtoskeun nilaina, panginten urang tiasa ningali harga cincin intan ngalangkungan inten anu paling mahal sareng paling mahal dina sajarah lélang. Ieu nyiptakeun cincin intan sajarah dina sajarah lélang. Haté geulis sareng mabok!

Lima intan anu paling mahal dina sajarah bumi lélang

Cincin inten konéng Graff ieu, beuratna 100,09 karat, mimitina henteu tiasa nutup kusabab tawaran anu handap. Teras, ku imah lélang Sotheby ngumumkeun lélang deui intan, acara anu paling penting nyaéta harga akhir $ 16,3 juta dina Méi 2014. Kasepakatan éta, numutkeun ka Sotheby's, ngungkabkeun yén harga parantos ngarusak rékor dunya saméméhna tina 14 juta dolar AS, sareng imah lelang percaya yén hargana "saé", saatos ieu, diperkirakeun harga intan dina 15-20-25 juta dolar AS antara.

Cinyusu 2017 diayakeun dina malem tanggal 4 di Pusat Konvénsi sareng Pameran Hong Kong. The "Star Pink" anu diantisipasi pisan - beuratna 59,60 karat intan pink anu sampurna ngawangun elips pikeun sakitar 553 juta dolar Hong Kong (catetan Editor: sakitar 490 juta transaksi renminbi RMB, anu parantos nyetél rékor anyar pikeun lélang inten di dunya.

Christie ngalélang inten biru 14,62 karat $ 57,6 juta di Jenéwa, Swiss. Intan biru anu brilian anu dicandak ku anu mésér anonim disebat Oppenheimer Blue. Harga sateuacan lélang diperkirakeun 3800. ~ 45 juta dolar AS, mangrupikeun permata panggedéna pikeun kategori ieu anu ilubiung dina lélang.

Tanggal 12 Nopémber 2013, inten jeruk panggedéna di dunya dijual $ 31.59 juta, netepkeun harga pikeun lelang inten anu sami. Intan jeruk ieu dipeunteun ku American Gemological Institute salaku kelas kualitas luhur sareng warnana jeruk murni. Intan jenis ieu disebut ogé "berlian seuneu" sareng jarang muncul dina lélang. Tiasa disebatkeun yén inten jeruk ieu katelah Anu pangageungna na jinisna.

Dina Oktober 2013, inten warna putih elender putih fender warna II, beuratna 118,28 karat, antukna dijual $ 30,6 juta (HK $ 212 juta) dina "Perhiasan megah sareng Lélang Perhiasan Jade" Hong Kong Sotheby. Tiasa disebatkeun yén éta nyiptakeun catetan lelang pikeun dunya intan bodas, sareng éta ogé janten salah sahiji intan anu paling mahal sareng beurat dina sajarah lelang. Berlian bodas 118 karat ieu dimesin tina 299 karat bahan baku inten ditambang di Afrika Kidul di 2011. Dilaporkeun yén anu mésér intan ieu ogé ngagaduhan hak namina.

Salapan Lélang Perhiasan dina Sejarah Perhiasan

Kalung Maharani ti Baroda, India

Waktos lélang: 1974

Teu kaleuleuwihan nyarios yén éta mangrupikeun ciptaan anu paling luar biasa dina sajarah perhiasan. Tilu belas zamrud Kolombia bentuk pir kalayan beurat total 154 carat ditunda di tengah inten dina bentuk lotus, sareng didamel tina puluhan zamrud sareng intan. . Hal anu paling endah nyaéta batu permata ieu sadayana dicandak tina makuta Grand Duke of Vadodda. Maharani ti Baroda, katelah Duchess of Windsor di India, boga karep pikeun perhiasan. Ngan ukur aya tilu ratus potongan koleksi perhiasan pribadi. Sababaraha diantaranana bahkan mimiti ti jaman Mughal.

Bros The Duchess of Windsor

Waktos lélang: 1987

Van Cleef & Arpels, nalika didamel khusus pikeun Lady of Virgo di Varonda, India, ogé damel sareng Cartier pikeun ngarobih séri perhiasan kanggo Duchess of Windsor. Ieu kawanoh ogé salaku kumpulan perhiasan paling berharga dina abad ka-20. Saatos pupusna Duchess of Windsor, koleksina dilélang langkung ti 50 juta dolar. Dina 1940 Cartier ngahias permata beureum, biru sareng héjo sareng citrine sareng intan kanggo bros flamingo anu megah ieu. Raja Edward VIII kalayan berehan masihan ka awéwé anu dipikacinta. Sanaos anjeunna ngarepkeun ngaleungitkeun bros saatos pupusna Duchess, anjeunna henteu keukeuh sabaraha lami. Sareng nilai bros ieu terus ningkat, sareng éta 7 kali langkung luhur tibatan anu diarepkeun 7 juta dolar AS!

Kalung Putri Salimah Aga Khan

Waktos lélang: 2004

Sanés ngan ukur permata Duchess of Windsor anu dilélang ku harga anu luhur-langit. Nalika Sally CroCKer-Poole janten putri taun 1969, anjeunna ngumpulkeun séri perhiasan anu mewah. Sareng perhiasan ieu dilélang saatos anjeunna cerai di 1995. Palsu kaasup kalung Boucheron, kalung seri Van Cleef & Eble urang India sareng intan biru bentuk haté, sadayana dijual ku harga anu saé, anu ngirangan harga Duchess of Windsor's lélang perhiasan.

Kalung Maria Callas

Waktos lélang: 2004

Maria Callas, kasohor ku "Déwi," mangrupikeun penyanyi opera anu narik ati. Kapribadian anu kuat sareng carita cinta tragis na anu teras-teras janten fokus diskusi jalma. Anjeunna dewi asli, sok nganggo mutiara sareng intan, dimana waé anjeunna narik perhatian masarakat. Kumpulan barang kemas anu paling berharga Maria Callas kalebet bros intan pink anu dipésér taun 1967, anu dilélang dina bulan Nopémber 2004 saatos anjeunna pupus sababaraha taun ka pengker. Harga perhiasan lélang total ngahontal 1,86 juta dolar AS.

Putri Mahkota Margaret

Waktos lélang: 2006

Lélang perhiasan Putri Margaret moal gampang dipohokeun, khususna saatos abad saatosna perhiasan Ratu Victoria dilélang taun 1901. Tangtosna, 800 koleksi karajaan Putri Margaret di 2006 ogé Milarian pasar. Putri Margaret teras-terasan anggun sareng pikaresepeun sateuacan pupusna, janten seueur permata anu melonjak supados ngagaduhan hak istiméwa lebet kulawarga karajaan. Kaasup sababaraha pusaka Faberge sareng Ratu Mary, sareng makuta Poltimore anu kawéntar anu anjeunna anggo dina kawinan karajaan 1960, éta lahir ti mimiti 1870, abad ka tukang.

Cincin Inten Elizabeth Taylor

Waktos lélang: 2011 

Teu aya lélang perhiasan anu tiasa cocog sareng méwah antrian Elizabeth Taylor. Kumpulan perhiasanana dilélang saatos ngalangkungan dunya salami sabulan. Upami urang mikir yén penjualan sateuacanna 50 juta dolar AS parantos cukup éndah pikeun némbak panangan anu goréng, maka henteu terang naon anu kedah dianggo pikeun ngajelaskeun 137,2 juta dolar AS! Perhiasan lélang kalebet aktor 1968 Richard Burton (Richard Burton mikeun cincin berlian na, jumlah carat 33.19. Sareng ieu ngan ukur sakedik bagianna, ogé mutiara Ruby-dirancang Pergina Peregrina, makuta Mike Todd, kalung intan Taj , sareng kalung zamrud beureum Bulgari anu dipasihkeun ku Richard Burton.

Bros Lily Safra

Waktos lélang: 2012

Nyatana, Lélang perhiasan Lily Safra lumangsung sababaraha taun ka pengker. Permata anu dilélangna kalebet ruby ​​sareng bros berlian buatan JAR Paris, beuratna sakitar 173,09 karat. Bagian paling saé tina prosés lelang nyaéta sadaya penghasilan disumbangkeun pikeun amal, sabab Lily Safra sanés ngan ukur jalma terkenal tapi ogé dermawan. Saatos opat perkawinan, koleksi perhiasan na ngagaduhan artos $ 1,2 juta, anu ngajantenkeun anjeunna janten jalma anu paling beunghar di dunya.

Anting-anting ku Gina Lollobrigida

Waktos lélang: 2013

Gina Lollobrigida sanés ngan ukur saurang aktris Italia. Anjeunna ogé wartawan sareng pemahat. Anjeunna ogé aktor Éropa anu kawéntar dina taun 1950an sareng 1960an. Dina waktos éta, anjeunna ngan saukur tanda seksi. Dina Méi 2013, koleksi perhiasan na dilélang sareng nyababkeun sensasi, khususna pikeun anting Piér Boucherin Inten Emerald anu diproduksi taun 1964.

Gelang Hélène Rochas

Waktos lélang: 2013

2013 memang jaman puncak lélang perhiasan, sareng salah sahiji anu paling luar biasa nyaéta koleksi perhiasan Rosa, kalebet gelang emas sagala Nid d'Abeille René Boivin kalayan warna beureum, safir, sareng intan. Dina hartos, éta ogé nyempetkeun jarak antara kolektor sareng masarakat luhur Paris sareng ngalaman pangalaman alit.


Waktos Post: Sep-20-2018